Πουκέτ: Ειδυλλιακό, εξωτικό, μαγευτικό… - Holiday Tours Travel Agency Nicosia Cyprus

Πουκέτ: Ειδυλλιακό, εξωτικό, μαγευτικό…

Tο Πουκέτ ή «Μαργαριτάρι του Νότου» όπως χαρακτηρίζεται, βρίσκεται στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ταϊλάνδης, βρέχεται από τα νερά της θάλασσας Ανταμάν και αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση νησί της χώρας (49 χιλιόμετρα). Απολαμβάνει τους τίτλους ενός από τους πλέον αγαπημένους και δημοφιλείς, ειδυλλιακούς προορισμούς στον κόσμο και όχι άδικα. Η πληθώρα επιλογών και δραστηριοτήτων καθιστούν το Πουκέτ ένα ιδανικό χώρο απόδρασης για όλους: παρέες, νεόνυμφους, οικογένειες, λάτρεις των καταδύσεων, backpackers και party animals!

Το κοσμοπολίτικο και καλά ανεπτυγμένο Πουκέτ, εμπερικλείει στα σύνορά του χαρακτηριστικά από ολόκληρη την Ταϊλάνδη, μία χώρα που δικαίως αποκαλείται «η χώρα του χαμόγελου», αφού οι κάτοικοί είναι ιδιαίτερα πρόσχαροι, φιλόξενοι και ταπεινοί, πρόθυμοι να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διαμονή στα αξιοζήλευτα θέρετρα του νησιού. Το τροπικό αυτό νησί με τα διάφανα νερά, τις υπέροχες λευκές αμμουδιές, την καταπράσινη βλάστηση και τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα, συνθέτει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, περιήγησης και εξωτικής ευφορίας σε όποιον έχει την τύχη να το επισκεφθεί.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του νησιού όπου στέκει αγέρωχα το θεόρατο άγαλμα του «Big Budda». Το άγαλμα το οποίο φτάνει τα 45 μέτρα, σε συνδυασμό με την τροπική βλάστηση και την θάλασσα που απλώνεται στο βάθος, ξυπνά αισθήματα δέους και θαυμασμού. Η θέα είναι την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα αποζημιώσει τη διαδρομή! Για αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία της περιοχής μια επίσκεψη στο «Phuket Thaihua Museum» θεωρείται «must». Το μουσείο προβάλλει μια μεγάλη συλλογή υλικού και φωτογραφιών που αφορούν την Κινέζικη μετανάστευση στο νησί. Παράλληλα οι επισκέπτες μαθαίνουν για τη τοπική κουζίνα, τη μόδα και τη λογοτεχνία του τόπου. Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους, μια βόλτα στο «Phuket Aquarium» θα αποδειχθεί ο τέλειος συνδυασμός διασκέδασης και συνάμα γνωριμίας με την υδρόβια πανίδα του νησιού.

Μια άλλη μοναδική εμπειρία είναι η επίσκεψη στο διάσημο καταφύγιο ελεφάντων «Phuket Elephant Sanctuary»  όπου μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη ημέρα παρέα με τα χαριτωμένα αυτά ζώα που αποτελούν σημαντικό μέρος της παράδοσης της Ταϊλάνδης. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για πάντα για τους ελέφαντες, να τους ταΐσετε και να κάνετε μπάνιο μαζί τους! Προσοχή όμως: Η ανάβαση στους ελέφαντες θεωρείται σχεδόν υβριστική στη χώρα, ενώ οι φροντιστές και οι εκπαιδευτές κάνουν τα πάντα για να τους παρέχουν άριστες συνθήκες διαβίωσης. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για πάντα για τους ελέφαντες, να τους ταΐσετε και να κάνετε μπάνιο μαζί τους! 

Tο επίκεντρό του νησιού είναι η ατέλειωτη σε μήκος παραλία Patong, στην οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη μια τεράστια γκάμα επιλογών διασκέδασης και αναψυχής. Δοκιμάστε την αδρεναλίνη σας στο bungee jumping ή τα αλεξίπτωτα θαλάσσης και απολαύστε την θαλασσινή σας βόλτα «στα βαθιά νερά» με τζετ σκι. Μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα από την παραλία του Surin που ο ήλιος αναμιγνύεται με το απέραντο μπλε της θάλασσας.

Αφεθείτε στα κρυστάλλινα νερά του Πουκέτ με τις εξαιρετικά καλά οργανωμένες παραλίες. Η Βόρεια ακτή είναι κατά κύριο λόγο πιο ήρεμη προσφέροντας στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες Bang Tao, Karon, Kata, Kamala, όπου την ησυχία διακόπτει μόνο ο ήχος των κυμάτων και τα εξωτικά πουλιά. Συνάμα, οι λάτρεις του βυθού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ασύγκριτης ποιότητας καταδύσεις και να εξερευνήσουν τον μαγικό υποθαλάσσιο κόσμο του Πουκέτ στα νησιά Racha Noi και Racha Yai, μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία για καταδύσεις.

 Η επίσκεψη στο θαλάσσιο εθνικό πάρκο του Ao PhangNga, όπου ασβεστολιθικά πράσινα βράχια υψώνονται αγέρωχα πάνω από την επιφάνεια του καταπράσινου νερού, είναι επίσης μια από τις πρώτες επιλογές. Εκεί, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τα άδυτα των εξωτικών σπηλιών, ενοικιάζοντας μικρά καγιάκ που οδηγούν φιλικοί βαρκάρηδες. Τέλος, μια ολοήμερη εκδρομή στα νησιά PhiPhi καθώς και το νησί του James Bond (Khao Phing Kan) θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την μαγευτική περιήγησή σας στον εξωτικό αυτό παράδεισο.

Kάθε ημέρα στο Πουκέτ αξίζει να γεμίζει με στιγμές περιποίησης και νιρβάνας με μασάζ σώματος στα Spa του νησιού. Όλα τα γνωστά ξενοδοχεία περιλαμβάνουν άριστα εξοπλισμένα κέντρα περιποίησης σώματος, ενώ μπορείτε να δοκιμάστε και Thai μασάζ στην παραλία από τους ντόπιους σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές. Έπειτα, η ατέλειωτη νυχτερινή ζωή του Πουκέτ θα σας βρει ανανεωμένους έτοιμους να περιπλανηθείτε σε μια πληθώρα  από γουστόζικα εστιατόρια και μπαρ.

Αφεθείτε στο δυνατό παλμό των πολυσύχναστων δρόμων με τις χιλιάδες μυρωδιές εξωτικά φρούτα, μαριναρισμένα κρέατα και φρέσκα θαλασσινά να πλανώνται στον αέρα. Το διάσημο street food στις δεκάδες αγορές (Thalang, Chao Fa, Ranong) σας προσκαλεί να δοκιμάσετε ντούριαν, τα δύσοσμα «χρυσά μαξιλάρια» όπως λέγονται, τα οποία αποτελούν το αγαπημένο φρούτο της Ταϊλάνδης.

Αν επισκεφθείτε κάποιο παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πράσινο curry, τα λαχταριστά Pad Thai Noodle (noodles ρυζιού σοταρισμένα με κοτόπουλο, λαχανικά και γαρίδες) και το Tom Yam Kung (ένα πικάντικο ζωμό με λεμόνι και φρέσκες γαρίδες). Από επιδόρπια, η τοπική κουζίνα προτείνει sticky rice mango (ώριμο μάνγκο συνοδευμένο με γλυκό κολλώδες ρύζι) και πολύχρωμες γρανίτες με ζαχαρωτά. Για αυτούς που προτιμούν τις πιο σίγουρες γαστρονομικές γεύσεις, το κοσμοπολίτικο και μοντέρνο Πουκέτ δίνει εξίσου πολλές επιλογές στους λάτρεις της ευρωπαϊκής ή fusion κουζίνας.

Όσο για το αλκοόλ, το ταϊλανδέζο ρούμι θα σας καταπλήξει ενώ οι γνωστές τοπικές μπύρες, Singha, Leo και Chang θα δροσίσουν τις ζεστές βραδιές σας. Για τους λάτρεις του χορού και της διασκέδασης, το γνωστό και ως party island, Πουκέτ προσφέρει χωρίς αμφιβολία κάτι το ξεχωριστό. Τα πολυάριθμα clubs και lounge bars με τα δροσερά cocktails όπως για παράδειγμα το αγαπητό Mai Thai θα καλύψουν κάθε προσδοκία σας. Για την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο επιλέξτε να ανεβείτε σε ένα παραδοσιακό τρίκυκλο με πολύχρωμη καμπίνα μηχανάκι, τα χαριτωμένα Tuk-Tuk!

Το σαγηνευτικό περιβάλλον με τις, εξαιρετικής αισθητικής, τουριστικές εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι με άρωμα εξωτικό.  Είτε ψάχνετε για περιπέτειες και αδρεναλίνη, είτε για χαλάρωση και ηρεμία, το Πουκέτ σίγουρα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Οι ανεπανάληπτες εικόνες, οι μοναδικές αναμνήσεις και οι γλυκύτατοι άνθρωποι θα κάνουν τις διακοπές αξέχαστες!

Proceed Booking