Αβάνα-Σαντιάγο, Ολγίν (Πλάγια Εσμεράλδα)

Ταξίδια Νεονύμφων
From€2,280
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

707


Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

T +357 22 666 888
E sales@holidaytours.com.cy

10 ημέρες / 8 νύχτες
Availability : 01.05.20 - 30.10.20 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη
Λάρνακα
Αβάνα
Συνοπτικά

Συνδυασμός της ατμοσφαιρικής Αβάνας με το ιστορικό Σαντιάγο και την Ανατολική Κούβα. Ιδανικός συνδυασμός για να γνωρίσουμε την αγαπημένη πόλη του Χέμινγουεϊ και την πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Κούβας στην θάλασσα της Καραϊβικής. Στην συνέχεια να χαλαρώσουμε στην παραλία που αποβιβάστηκε ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Κούβα αναφωνώντας «αυτή είναι η ομορφότερη γη που έχουν δει ποτέ μάτια ανθρώπου»!

Διανυκτερεύσεις

Αβάνα (3), Σαντιάγο (4), Πλάγια Εσμεράλδα (2)

Αναχωρήσεις

Από 01.05.20-30.10.20 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  (HOLC)

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ επιστροφής για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Αεροπορικό εισιτήριο Αβάνα-Σαντιάγο- / Ολγίν-Αβάνα.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πλάγια Εσμεράλδα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με all inclusive.
 • Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας και βόλτα με παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με έμπειρο Έλληνα συνοδό του γραφείου μας
 • Επίσκεψη της πόλης του Σαντιάγο με γεύμα, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, με έμπειρο αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Ιδιωτικές μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση από Αβάνα.
 • Oλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα.
 • Όλες τις εισόδους όπου απαιτούνται.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Έξοδα έκδοσης βίζας €35.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώση:
• Για την έκδοση Βίζας απαιτείται:
Φωτοτυπία διαβατηρίου με απαραίτητη 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία της αναχώρησης, ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (στα αγγλικά) μόνο για περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της Κουβανικής κυβέρνησης

Πρόγραμμα

1η ΜέραΛάρνακα - Αβάνα

Αναχώρηση από την Λάρνακα και πτήση για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη στην Αβάνα όπου θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ΜέραΑβάνα – Ξενάγηση της παλιάς και μοντέρνας πόλης και βόλτα με παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα

Μετά το πρωινό θα μας περιμένει στην είσοδο του ξενοδοχείου μας μία ευχάριστη έκπληξη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με μία πανοραμική βόλτα στην μοντέρνα Αβάνα και το εμβληματικό προάστιο του Μιραμάρ με τα παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα αντίκες της δεκαετίας του ‘50. Το Μιραμάρ πριν την επανάσταση ήταν το αριστοκρατικό προάστιο της Αβάνας και τόπος κατοικίας των εύπορων Κουβανών, όπως μαρτυρούν τα πανέμορφα κτίρια χαμηλής δόμησης και η αρχιτεκτονική τους. Σήμερα η περιοχή, που διατηρεί στο ακέραιο την παλιά της αίγλη, φιλοξενεί τις περισσότερες πρεσβείες και τα γραφεία μεγάλων εταιρειών. Διασχίζοντας την κεντρική αρτηρία την πανέμορφη Πέμπτη λεωφόρο που συνειρμικά παραπέμπει σε αυτή της Νέας Υόρκης και αφού περάσουμε από την περιοχή του κοιμητηρίου της Αβάνας με την σπουδαίας αρχιτεκτονικής είσοδο που στην κορυφή της απεικονίζει σε μαρμάρινη κατασκευή την βιβλική σύνθεση της πίστης, της ελπίδας και της φιλευσπλαχνίας, θα φτάσουμε στην ιστορική Πλατεία της επανάστασης. Το μέρος που ο Φιντέλ ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της επανάστασης έκανε τις πολύωρες ομιλίες του με ένα εκατομμύριο Κουβανούς να τον αποθεώνουν. Εκεί βρίσκεται το Μεμόριαλ του Χοσέ Μαρτί, δίπλα από το αποκαλούμενο παλάτι της επανάστασης, έδρα της κυβέρνησης και τα κτήρια των υπουργείων εσωτερικών και επικοινωνιών με την σύνθεση της προσωπογραφίας του Τσε. Στη συνέχεια διασχίζοντας την περιοχή του Βεδάδο θα δούμε το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας και μέσω της παραλιακής λεωφόρου το διάσημο Μαλεκόν, θα καταλήξουμε στην παλιά Αβάνα στην πλατεία του Καπιτωλίου, που βρίσκεται το ομώνυμο κτήριο παρεμφερούς αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον. Η παλιά Αβάνα χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ,αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα νέο αποικιακής αρχιτεκτονικής, με τα πολύχρωμα κτήρια και με τις 4 εμβληματικές πλατείες της που θα γνωρίσουμε κατά την διάρκεια της περιήγησης μας. Την πλατεία του Καθεδρικού ναού, την Πλατεία των όπλων, την Παλιά πλατεία και την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου την οποία θα επισκεφθούμε για να καταλήξουμε στον Ναΐσκο Τεμπλέτε. Επόμενος σταθμός το μουσείο της Habana Club όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε την ιστορία της καλλιέργειας του ζαχαροκάλαμου και τα μυστικά της παραγωγής και ωρίμανσης του εθνικού ποτού της Καραϊβικής, ενώ στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το περίφημο κουβανέζικο ρούμι. Στην συνέχεια ακολουθεί η επίσκεψή μας, στην Μακέτα της Παλαιάς Πόλης, περνώντας από την οδό Μερκαδέρες, όπου θα δούμε σε μικρογραφία μια πανοραμική εικόνα της Αβάνας. Τέλος ο συνοδός σας θα σας ξεναγήσει στον κεντρικό πεζόδρομο, Οβίσπο και στο Ξενοδοχείο Ambos Mundos, στο οποίο διέμενε ο Χεμινγουέι όπου ακόμη διατηρείται ανέπαφο το δωμάτιό του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ΜέραΑβάνα - Σαντιάγο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση μας για το Σαντιάγο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα μουσικά της στέκια. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα Σαντιάγο

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην ιστορική πόλη του Σαντιάγο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ντιέγκο Βελάσκεθ, του Ισπανού κατακτητή και πρώτου κυβερνήτη της Κούβας που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και διατηρείται στην αυθεντική του μορφή ως δείγμα σπιτιών του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κάστρο φρούριο στην είσοδο του λιμανιού, αντίστοιχο αυτού της Αβάνας, το Καστίγιο Σαν Πέδρο ντε λα Ρόκα. Χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα με σκοπό να προστατεύει την πόλη από τους πειρατές και είναι ανακηρυγμένο από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί το σημαντικότερο δείγμα Ισπανοαμερικάνικης στρατιωτικής αρχιτεκτονικής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό στρατόπεδο Μονκάδα που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στρατόπεδο της Κούβας με δύναμη περίπου χιλίων στρατιωτών, γνωστό από την αποτυχημένη απόπειρα του Φιντέλ να το καταλάβει στις 26 Ιουλίου του 1953 με 135 εκπαιδευμένους από τον ίδιο μαχητές. Ήταν στην ουσία η πρώτη οργανωμένη απόπειρα για την ανατροπή του Μπατίστα που όμως κατέληξε σε αποτυχία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Φιντέλ και να δικαστεί. Η απολογία του με την περίφημη φράση «Η ιστορία θα με αθωώσει» αποτελεί μανιφέστο για τους Κουβανούς ακόμη και σήμερα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη της πόλης με το νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια, ανακηρυγμένο προστατευόμενο μνημείο από τις αρχές. Σε αυτό βρίσκονται τα λείψανα 32 στρατηγών των πολέμων της ανεξαρτησίας της Κούβας και σπουδαίων προσωπικοτήτων της χώρας όπως ο Χοσέ Μασέο, ο Χοσέ Μαρτί ,ο Κάρλος Μανουέλ ντε Θέσπεδες, ο θρυλικός μουσικός Κομπάι Σεγούντο και βέβαια ο Φιντέλ Κάστρο του οποίου ο τάφος φυλάσσεται από τιμητικό άγημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα Σαντιάγο

Ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να χαλαρώσετε στα μπαράκια με τα δροσιστικά κοκτέιλς και τις υπέροχες μουσικές. Ας μην ξεχνάμε ότι το Σαντιάγο θεωρείται η κοιτίδα της μουσικής εξέλιξης και του ρυθμού της κουβανέζικης μουσικής. Προαιρετικά σας προτείνουμε την εκδρομή στο πάρκο Μπακονάο και την Γράν Πιέδρα. Σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το Σαντιάγο βρίσκεται το πάρκο Μπακονάο χαρακτηρισμένο από την Ουνέσκο προστατευμένος βιότοπος παγκόσμιας σημασίας. Στον χώρο των 900 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ άλλων θα δούμε την «Μεγάλη πέτρα» όπως ονομάζεται ο ηφαιστιογενούς προέλευσης βράχος μήκους 51 μέτρων και ύψους 25 που η κορυφή του βρίσκεται 1.234 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει εκπληκτική θέα στην θάλασσα της Καραϊβικής. Η κοιλάδα της προϊστορίας, με αναπαραστάσεις σε πραγματικό μέγεθος προϊστορικών θηλαστικών, ο βοτανικός κήπος, με πολύχρωμες ποικιλίες φυτών και το ενυδρείο του Μπακονάο όπου θα απολαύσουμε σόου με δελφίνια, είναι τα επόμενα σημεία της επίσκεψής μας. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα με τοπική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

6η ΜέραΣαντιάγο – Πλάγια Εσμεράλδα

Σήμερα αφήνουμε το ιστορικό και αυθεντικό Σαντιάγο και αναχωρούμε για την Βορειοανατολική ακτή της της Κούβας την πανέμορφη Πλάγια Εσμεράλδα στην επαρχία του Ολγίν στην Βορειοανατολική πλευρά της Κούβας και σε απόσταση 5 χιλ από την πόλη Γουαρδαλαβάκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο με all inclusive διαμονή. Διανυκτέρευση.

7η ΜέραΠλάγια Εσμεράλδα

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε την γαλαζοπράσινη θάλασσα και την μοναδική παραλία του ξενοδοχείου μας, να κολυμπήσουμε και να χαλαρώσουμε με πρόγραμμα all inclusive. Διανυκτέρευση.

8η ΜέραΠλάγια Εσμεράλδα - Αβάνα

Μεταφορά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Ολγίν για την πτήση μας στην Αβάνα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για την προσωπική σας περιπλάνηση στην ατμοσφαιρική πόλη της Αβάνας με την γοητεία μιας άλλης εποχής και άρωμα της ρομαντικής δεκαετίας των ΄60ς. Κάθε βήμα και κάθε γωνιά της προσφέρει άφθονο υλικό για μοναδικές φωτογραφίες, μπαράκια με ζωντανή μουσική για να απολαύσουμε τα αυθεντικά της κοκτέιλ και δεκάδες μικρά τοπικά μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια.

9η - 10η ΜέραΑβάνα - Λάρνακα

Πρωινό ελεύθερο και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Λάρνακα την 10η μέρα μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με την εμπειρία ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού και την προσδοκία της επιστροφής στη μοναδική αυτή χώρα.

Χάρτης

Τιμές - Πτήσεις

Αναχωρήσεις  από 01.05 – 30.10.20 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Basic Κατηγορία

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα

ABANA, SAN FELIX 4* SANTIAGO ή παρόμοιο

SOL RIO LUNA Y MARES 4* PLAYA ESMERALDA ή παρόμοιο

€2280

Standard κατηγορία

MEMORIES MIRAMAR ABANA 4*ή παρόμοιο

IBEROSTAR CASA GRAND SANTIAGO 4* ή παρόμοιο

SOL RIO LUNA Y MARES 4* PLAYA ESMERALDA ή παρόμοιο

 

€2360

Superior κατηγορία

TRYP HABANA LIBRE  ABANA 5*  ή παρόμοιο

MELIA SANTIAGO  5* ή παρόμοιο

SOL RIO LUNA Y MARES 4* PLAYA ESMERALDA ή παρόμοιο

 

€2400

Deluxe κατηγορία

MELIA COHIBA ABANA 5* ή παρόμοιο

MELIA SANTIAGO 5* ή παρόμοιο

PARADISUS RIO DEL ORO 5* PLAYA ESMERALDA ή παρόμοιο

€2540
We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

 • Cookies Consent

Cookies Consent